U bent hier

Bundels

Gezamenlijke koers Nederland en Duitsland om slib in de Eems aan te pakken

Er zit te veel slib in de Eems. Om de ecologie en de bereikbaarheid van het Eems-estuarium ook voor de toekomst te garanderen, werkt Nederland samen met de deelstaat Nedersaksen (Duitsland). Er wordt een ecologische strategie voor sedimentmanagement in het Eems-gebied ontwikkeld.

Leeuwarden licht op tijdens Luna

Leeuwarden maakt zich op als stad van het licht. Aanstaand weekend van 22 tot en met 24 november verrassen kunstenaars en designers uit binnen- en buitenland met weergaloze mediakunst de binnenstad tijdens het Leeuwarden Urban Night Adventure, oftewel LUNA. Hiernaast is er vanalles te beleven op het gebied van film-, licht- en geluidskunst.

Klasiena Soepboer

Kunstenaar Klasiena Soepboer is helemaal in haar element op Schiermonnikoog.

Frisbee zeehond had lange lijdensweg

Eind vorige maand kreeg een in een frisbee verstrikte zeehond veel aandacht op social media. Uit nader onderzoek van Zeehondencentrum Pieterburen en de diergeneeskundige faculteit van Universiteit Hannover blijkt dat de luchtpijp van de zeehond zwaar beschadigd was door de frisbee en het dier een ernstige longontsteking had.

Feuerespuren Bremen 2018

Ameland Vertel! Vertelde tijdens het internationale vertelfestival Feuerspuren in Bremen.

Ameland Vertel! in de Kunstmaand

De vertellers van Ameland Vertel! hebben een vertelprogramma voor tijdens de Kunstmaand. Het vertelcafé vindt plaats in de Heerskamer van Herberg De Zwaan in Hollum. Op 16, 17 en 18 november zijn er elke middag vier vertellingen van ongeveer 20 minuten.

Schelpencollectie naar Ecomare

Onlangs kreeg Ecomare de schelpencollectie van Piet de Wolf. Deze bestaat uit een ladekast met ongeveer duizend bakjes, doosjes en glazen potjes, vaak met meerdere schelpen erin. In totaal bestaat de collectie dus uit duizenden schelpen! De Wolf heeft van alle schelpen de vindplaats en -datum zorgvuldig geadministreerd, waardoor deze collectie voor de wetenschap bijzonder waardevol is.

Vogelexcursies in de winter op Texel

Zoals altijd organiseert het Vogelinformatiecentrum op Texel het gehele jaar rond vogelexcursies. Ook in de ogenschijnlijk stillere maanden gedurende de winter.

Nieuwe collectie wadden ansichtkaarten van Ellen Floris

Waddengoudfotograaf Ellen Floris van Atelier Elbow Works in het Friese St. Annaparochie heeft weer een nieuwe serie wadkaarten op de markt gebracht. Allemaal foto’s geschoten in het Friese Waddenkustgebied. Oude kaarten verkoopt Ellen voor de halve prijs.

Schiermonnikoog: Veerdienst toen en nu

Tegenwoordig is de oversteek naar Schiermonnikoog heel comfortabel. Maar daar ging wel een en ander aan vooraf.

Pagina's