U bent hier

Griend

afbeelding van Griend
Lid sinds:
05-10-2015
Gemeente: 
Aantal berichten:
3
Aantal reacties:
0
Over Griend: 

Griend is een prachtig klein onbewoond waddeneiland tussen Terschelling en Harlingen. Het is een vluchtplaats voor tienduizenden vogels. ’s Zomers waken twee wadwachters over het wel en wee van de vele vogels.
Griend is bij hoog water een vluchtplaats voor tienduizenden vogels. Tijdens de voorjaarstrek komen bijzondere vogels zoals zilverplevier, rosse grutto en kanoetstrandloper op Griend uitrusten en ‘opvetten’. Duizenden vogels brengen hier hun jongen groot omdat er geen dreiging is van vossen en andere vleesetende zoogdieren. Het eiland biedt onderdak aan de grootste kolonie grote sterns van West-Europa.
Griend bestaat uit een strandwal, een begroeide kwelder en slikken. Het is alleen van april tot juli bewoond. Dan bivakkeren hier twee vogelwachters in een bijzonder onderkomen. Als je met de boot naar Terschelling of Vlieland vaart, zie je het staan. Om dit unieke vogelreservaat zo veel mogelijk met rust te laten, is het niet toegankelijk voor publiek. Zo af en toe zijn er excusries.

Eigen website: 
www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/griend/over-dit-natuurgebied
facebook.com/waddenpost
twitter.com/waddenpost
google.com/+WaddenpostWaddenzee