U bent hier

RondjeAmeland

afbeelding van RondjeAmeland
Lid sinds:
12-02-2015
Gemeente: 
Aantal berichten:
30
Aantal reacties:
0
Over RondjeAmeland: 

Rondje Ameland is niet zo maar een wandeltocht. Eenmaal per jaar, in juni, wordt het wandelevenement georganiseerd. De totale afstand van de wandeltocht van west- naar oost-Ameland en weer terug naar west, is 49,3 km. De start is bij het krieken van de dag vanaf het parkeerterrein aan de Jan Jacobsweg. Om precies 05:00 uur klinkt het startschot. 

Het Rondje Ameland is beslist geen wedstrijd. Elke deelnemer bepaalt zijn en haar eigen tempo, als het maar wandeltempo is. De organisatie is niet ingespeeld op hardlopers. De tocht is voor jong en oud, al wordt training voorafgaand aan de wandeltocht ten zeerste aanbevolen. Het is beslist geen gemakkelijk te volbrengen prestatie en elk jaar zijn er wel uitvallers die last krijgen van hun voeten of benen. De deelnemers moeten wel over een goede conditie beschikken.

De wandeling is geniets. Je komt van west naar zuid, van oost naar noord langs diverse landschappen van het eiland. Via het bos voert de route over het strand, langs de dijk gaat hij naar het Oerd en door de duinen gaat hij via het strand en het natuurgebied Lange Duinen terug naar het dorp Hollum. 

Deelnemers betalen een vergoeding aan de organisatie voor de catering onderwerg (koffie, thee, water, soep, broodje, krentenbol, appel, banaan, mars, druivensuiker, zoute drop). Bij de finish wacht een aandenken in de vorm van een medaille.

Eigen website: 
www.rondjeameland.nl
www.facebook.com/RondjeAmeland?fref=ts
twitter.com/RondjeAmeland