U bent hier

Wadvogel app

Vogelbescherming heeft de app ‘Wadvogels’ gelanceerd. De app is gratis te downloaden in de App Store en bij Google Play. Hij is er ook voor Windows smartphones.

Vogelsoorten van de wadden
Met de app is het leuk en gemakkelijk om de vogels in het waddengebied te herkennen. De app bevat een vogelgids met 180 in het waddengebied voorkomende vogelsoorten met schitterende illustraties van Elwin van der Kolk. De tekenaar maakte de tekeningen zo verfijnd dat je tot op de millimeter kunt inzoomen. Bij elke vogel staat een doeltreffende beschrijving en het geluid van de vogel.

Determineren van steltlopers
Met de app zijn de vogels tevens te determineren. Beginners kunnen in slechts vier stappen de meeste vogelsoorten op naam brengen. De enorme vogelrijkdom van de Wadden zit in de app en de smartphonegebruiker leert al die steltlopers, eenden en andere soorten uit elkaar te houden en herkennen.

Vogels vinden in het waddengebied
De app biedt meer. Met behulp van de gps-functie leidt de app naar de leukste vogelgebieden in het waddengebied. Per gebied staat beschreven welke bijzondere vogels er te treffen zijn. De app is leerzaam voor beginners en interessant voor gevorderden. De applicatie laat vogelgeluiden horen en er zit een getijdentabel in verwerkt. Wanneer is het hoogwater en wanneer is het laagwater, de app vertelt het met een druk op de knop en dat is handig voor wie wadvogels wil zien. Meestal zie je de meeste vogels bij hoogwater.

Rust voor vogels, Ruimte voor mensen
De ontwikkeling van deze app is onderdeel van een project, waar verschillende natuurorganisaties, waaronder Staatsbosbeheer, in participeren. Het project heet Rust voor Vogels, Ruimte voor Mensen. Doel van het project is verbetering van de omstandigheden voor vogels in de Waddenzee en tegelijkertijd de natuurbeleving voor recreanten vergroten.

Bronnen: 

Staatsbosbeheer

Average: 5 (2 votes)
Reactie plaatsen? Lees eerst de huisregels.
afbeelding van Paul Van Der Veken
Wat een fantastische App, zowel praktisch als informatief prachtig afgewerkt, een goudmijn aan informatie, en zeker een verrijking voor het Waddengebied - voor een Belg een reden om naar het noorden te trekken... Beste dank aan de makers!
afbeelding van Rene Hartsema
Da app is er sinds begin 2014 ook voor de Windows telefoons. Zoek maar op in de Windows Store.
afbeelding van Jeanet
Bedankt voor de tip. We zetten het er even bij dat hij ook voor Windows fones is. Dank en groet.

Advertentie