U bent hier

Een avond vol oude verhalen en muziek

Datum: 
30 november, 2017 - 19:30
Location: 
Ontmoetingscentrum
Place: 
Ulrum

Nog maar 50 jaar geleden spraken we over de Lauwerszee. De invloed van eb en vloed reikte tot ver in Friesland en Groningen. Het had weinig gescheeld of het huidige Lauwersmeer was nog altijd zee: Rijkswaterstaat vond namelijk de aanleg van een dijk van 13 km te duur! Maar nadat er 135.000 handtekeningen vóór afsluiting werden opgehaald kwam de dijk er toch. En zo werd op 25 mei 1969 het Lauwersmeer een feit. 

Op 30 november organiseren de Waddenvereniging en de Stichting Verdronken Geschiedenis een ‘oude verhalenavond’ over de afsluiting van de Lauwerszee.

Het zijn persoonlijke verhalen van mensen die de afsluiting van nabij hebben meegemaakt, zoals Oane Witteveen en Arie Groen, indertijd werkzaam bij Rijkswaterstaat. Of de agrariër Albert Jan van der Bleek uit Vierhuizen, die nog weet hoe het was toen het land in open verbinding stond met de zee. Of Trienke Woldringh die veel over de rijke geschiedenis van de ouderlijke boerderij ‘Onrust’ bij Hornhuizen kan vertellen. 

De avond begint en eindigt met muziek van de vijfkoppige band De Haip. Alle bandleden wonen op het Hoogeland en veel van hun nummers gaan over het Waddengebied en het leven op de klei in het Hoge Noorden. 

Deze oude verhalenavond is de eerste in een serie en is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over de rijke geschiedenis van het Lauwersmeergebied.

Wanneer: Donderdag 30 november van 19.30 tot 22.00 uur
Waar: Ontmoetingscentrum Ulrum, Schapenweg 4 in Ulrum
Deelname is gratis, evenals de koffie of thee. Wel stellen wij aanmelding vooraf via onze website op prijs.

Average: 5 (1 vote)
Reactie plaatsen? Lees eerst de huisregels.

Advertentie