U bent hier

MS Boschwad, het eerste schip op blauwe diesel in Lauwersoog

Stichting Wadloopcentrum Pieterburen heeft kantoor  in Lauwersoog. Van daaruit worden wadlooptochten, oversteken en beleeftochten georganiseerd en uitgevoerd.

Voor het halen en brengen van de wadlopers heeft de Stichting het passagiersschip ms Boschwad. In 1921 als beurtvaarder gebouwd en in 1975 verbouwd tot passagiersschip voor de Waddenzee.

De laatste jaren, met de komst van Werelderfgoed Waddenzee,  legt Wadloopcentrum Pieterburen steeds meer aandacht op de natuur, flora en fauna van de Waddenzee. We hebben speciale beleeftochten ontwikkeld en we vertellen onderweg meer over de Waddenzee.  De gidsen zijn dan ook ambassadeur van Werelderfgoed Waddenzee geworden.

In het gehele Noorden van het land zijn nog maar weinig schepen die de “blauwe diesel”als brandstof gebruiken. Een van de redenen is dat het nog niet overal verkrijgbaar is. Als eerste schip in Lauwersoog maakt ms Boschwad nu gebruik van “blauwe diesel” en daar zijn we wel trots op.

“Blauwe diesel is een biologisch gemaakt product. Het grootste voordeel is dat het geheel emissievrij is. Er is dus geen CO2 uitstoot meer.  Bijkomend voordeel, vooral voor de passagiers, is dat er weinig rook en stank meer is. Het is wel wat duurder dan gewone diesel maar dat hebben wij  graag voor een grotere duurzaamheid en een beter milieu  en dus een schonere Waddenzee over.

Bronnen: 

Wadloopcentrum Pieterburen

Nog geen stemmen
Reactie plaatsen? Lees eerst de huisregels.

Advertentie