U bent hier

Piek van storm vannacht

De piek van de storm wordt vannacht verwacht. Door de combinatie van storm en springtij wordt er een verhoging van misschien wel drie meter verwacht.
Naar alle Waddeneilanden varen minder veerboten en de dijkdoorgangen bij Delfzijl zijn dicht gedaan.

Teso
Rederij Teso vaart woensdagochtend van 06.00 tot 08.00 uur waarschijnlijk niet tussen Den Helder en Texel. Rederij Doeksen haalt morgen zeven afvaarten tussen Harlingen, Vlieland en Terschelling uit de vaart.

WPD
Wagenborg Passagiersdiensten waarschuwt dat autobezitters hun auto’s vooral niet op het lage deel van de pier moeten laten staan en de auto te verplaatsen naar het hoger geleden parkeerdek. Wagenborg vaart van dinsdag 18.00 uur tot woensdag 12.00 niet met Watertaxi's van en naar Ameland en Schiermonnikoog en de eerste boten van woensdagnoren vervallen.

Sluizen dicht
In Delfzijl wordt een waterstand verwacht die ongeveer drie meter hoger is dan gebruikelijk. Daarom doet het waterschap de dijkdoorgangen bij Delfzijl dicht.

Texel
Op Texel worden maatregelen genomen. Een weg wordt afgesloten wegens verwachte wateroverlast en er worden voorbereidingen getroffen om tien gemalen dicht te doen.
De waterschappen langs de Nederlandse kust staan paraat en houden de dijken en kust in de gaten.

Bronnen: 

bnr.nl

Average: 5 (2 votes)
Reactie plaatsen? Lees eerst de huisregels.

Advertentie