U bent hier

Wadlopen vanuit Noord Groningen

De wadloopcentra in het noorden van Groningen zijn een toeristische trekpleister. Velen trekken er jaarlijks op uit om het wad te verkennen of om een oversteek naar een eiland te maken.

Boeren uit Hornhuizen
De wadloperij is geen noviteit. Zo lang het wad bestaat wordt er wadgelopen. Vanwege het plezier, expansiedrift of om het avontuur.
In de jaren twintig van de twintigste eeuw lopen groepen boeren uit Hornhuizen naar Schiermonnikoog. Ook lopen eilanders naar de toren van Hornhuizen.

Wadpiertje
Wadloopvereniging Arenicola is een erkende wadlooporganisatie die allerlei verschillende wadtochten organiseert. Naar of van een eiland, avondtochten, laarzentochten, winterwandelingen, kindertochten en naar Duitse eilanden.
'Maria vadosa sunt,' de zeeën zijn doorwaadbaar, is het devies van Arenicola. De naam van de vereniging is de Latijnse benaming van de wadpier.

Gevarieerd programma
De gidsen die verenigd zijn in Arenicola lopen met kleine groepen, maximaal zo'n 15 personen. Van de deelnemers wordt belangstelling voor het wad en een redelijke conditie gevraagd. De gidsen lopen zoveel mogelijk als er geen andere groepen op het wad zijn. Ze stellen jaarlijks een gevarieerd programma samen. 

Bronnen: 

Kijk op Groningen
Arenicola.nl

Nog geen stemmen
Reactie plaatsen? Lees eerst de huisregels.

Advertentie