U bent hier

Waddenvereniging: "Kies voor beter!"

Het komende jaar is voor de Waddenzee zeer belangrijk. Met de verkiezingen in aantocht kunnen er nu echt knopen doorgehakt gaan worden over het beheer van de Waddenzee. De Waddenvereniging pleit voor één beheerder voor de Waddenzee. Daarmee zou er in een keer een einde komen aan alle onduidelijkheid over wie waarover gaat in het waddengebied. Om haar pleidooi kracht bij te zetten, lanceert de Waddenvereniging vandaag een nieuwe website over beheer en een petitie voor één beheerder voor de Waddenzee op werelderfgoedmoetbeter.nl 

Kortom:
Hét moment om aan de politiek duidelijk te maken dat het beter moet met ons Waddenzee Werelderfgoed. Daar hebben we jullie steun bij nodig! Hoe meer handtekeningen, hoe sterker we staan.

Door onze petitie te tekenen, kies je voor beter. Dat betekent dat het nieuwe kabinet zich actief gaat inzetten voor een betere Waddenzee. Hoe meer mensen zich laten horen, hoe eerder de politiek luistert. Kies voor beter! 

Twijfel niet en teken de petitie >>

Vragen voor Tweede Kamerleden
De Tweede Kamer moet het nieuwe waddenbeleid straks goedkeuren. Ook moet ze de regering controleren. Als bijvoorbeeld het waddenbeleid niet goed uitgevoerd wordt, is het aan de Tweede Kamer om de regering daarover aan de tand te voelen. Wij zijn benieuwd hoe de Tweede Kamerleden dat de afgelopen jaren hebben gedaan en wat voor hen belangrijke onderwerpen zijn voor de komende jaren. Dat gaan we ze de komende tijd vragen. 

Wereldpark Waddenzee
Er zijn veel organisaties die allemaal iets doen aan Waddenzee Werelderfgoed. Zoveel, dat er gesproken wordt over een bestuurlijke spaghetti. Niemand weet meer wie er nu eigenlijk verantwoordelijk is voor het wad. Het nieuwe kabinet moet zorgen dat er één beheerder komt voor de Waddenzee. 

Steun ons
Als lid of donateur ondersteun je de duurzame bescherming van het wad. Je bent al lid vanaf € 2,50 per maand. Op onze site vind je alle informatie over lid worden, doneren en schenken en legaten. 

Bronnen: 

Waddenvereniging

Nog geen stemmen
Reactie plaatsen? Lees eerst de huisregels.

Advertentie