U bent hier

Waddengoud restaurants beoordeeld op scherpere criteria

Stichting Waddengroep toetst de criteria die aan het keurmerk Waddengoud ten grondslag liggen regelmatig aan de normen die er bij consumenten in de markt blijken te zijn. Indien nodig wijzigt de Waddengroep de richtlijnen. Afgelopen jaar is dat gedaan voor de Waddengoud restaurants. Een paar maanden geleden hebben de laatste herinspecties plaatsgevonden. Zestien restaurants voldoen aan de verscherpte norm. Twee zijn afgevallen.

Waddenkwaliteit verhoogd
Op een zestal onderdelen zijn de criteria aangescherpt. Dit zijn:

  1. Beleving Waddengebied
  2. Gebruik producten uit het Waddengebied
  3. Gastheerschap
  4. Kwaliteit (ervaring)
  5. Ecologisch duurzaam
  6. Voorzieningen

Stichting Waddengroep beschouwt de Waddenbeleving en gebruik van Waddenproducten als kernwaarden voor een Waddengoudrestaurant. Daarom is extra waarde gegeven aan de eerste twee punten: beleving en gebruik producten.

Deze punten zijn nu leidend in de vraag of een restaurant wel of niet Waddengoud waardig is. Behaalt een restaurant op één van deze punten niet voldoende punten, dan is het behalen van Waddengoud uitgesloten, ongeacht de score op de punten 3 t/m 6.

Op deze manier wil de Waddengroep een uitstekende Waddenervaring waarborgen en de algehele tevredenheid verhogen bij de Waddengoud restaurants. Het zorgt ervoor dat deze restaurants zich blijvend en betrouwbaar kunnen onderscheiden van andere restaurants die het keurmerk niet hebben. Een groot voordeel voor zowel Waddengast als bedrijf.

Wilt u de richtlijnen voor Waddengoudrestaurants bekijken? Kijk dan op de website van Waddengoud.

Wilt u een bezoek brengen aan een Waddengoud restaurant?
Bekijk het overzicht van de Waddengoud restaurants

Nog geen stemmen
Reactie plaatsen? Lees eerst de huisregels.

Advertentie